Freedom! Oh Freedom!

with D. Boer, B. Hoedemaker, E. Meijers (eds), Freedom! Oh Freedom! Opstellen voor Theo Witvliet, Meinema, Zoetermeer 2000.

 ‘De kunst van het overleven. De hermeneutische uitdaging van womanistische theologie’, in: D. Boer e.a. (red.), Freedom! Oh Freedom! Opstellen voor Theo Witvliet, Meinema, Zoetermeer 2000, 71-83.

Freedom! Oh Freedom! Zongen de zwarte slaven in Noord-Amerika. Het verlangen naar een andere wereld van gerechtigheid en ruimte hield hen in een onmenselijke situatie overeind.

Theo Witvliet werd geraakt door de zwarte theologie. Sindsdien houden vragen rondom de confrontatie met de ander hem bezig. Die confrontatie daagt het moderne christelijke geloof volgens Witvliet op een ingrijpende manier uit. Daarom zet hij zich in voor de introductie van theo-logie uit andere contexten binnen het Europese theologische vertoog. Hij spreekt in dit verband van een “gebroken traditie”. Deze bundel verschijnt ter gelegenheid van het afscheid van Theo Witvliet als hoogleraar van de Universiteit van Amsterdam, waar hij sinds 1977 werkzaam was aan de theologische faculteit.

Er komen mensen aan het woord met wie Witvliet door zijn werk verbonden is. Het is geen toeval dat zij over de hele wereld verspreid wonen.

De auteurs zijn onder andere James Cone uit de Verenigde Staten, Mercy Amba Oduyoye uit Ghana, Bertold Klappert uit Duitsland en Bert Hoedemaker uit Nederland. (2000)

primi sui motori con e-max

Contact

DSTS / Project W!J
Nieuwe Herengracht 18
1018 DP Amsterdam

Secretariaat:
mw Heleen Ransijn:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+31 (0)20-6235 721