Het realistisch idealisme van een Nieuw WIJTegen alle voorspellingen in is religie niet verdwenen. Sterker nog: religie is wereldwijd booming.

Ook in het seculiere Nederland is er een verscheidenheid aan levensbeschouwingen, religies en spirituele stromingen aanwezig. De vraag is hoe we met de hieruit voortkomende verschillen moeten omgaan. Zijn we in staat diversiteit als verrijking te zien en vruchtbaar te maken? Hoe kunnen mensen met elkaar worden verbonden op zoek naar het goede leven voor allen?

Manuela Kalsky gaat, met behulp van belangrijke denkers en doeners, op zoek naar antwoorden op deze vragen, waardoor inspirerende vergezichten ontstaan Daarbij passeren belangrijke maatschappelijke thema’s de revue, zoals: immigratie, het nieuwe nationalisme, identiteitsverlies en de spirituele zoektocht van de individuele mens - de zogenaamde relishopper. Kalsky pleit voor een open omgang met verschillen, een op compassie gebaseerde spiritualiteit en het aangaan van nieuwe verbindingen als sleutel voor het realistisch idealisme van een ‘nieuw wij’.

Deze lezing is verplichte lectuur voor iedereen die begaan is met de toekomst van de Nederlandse samenleving.

Dit boek bestellen bij bol.com

Auteur(s) :
Manuela Kalsky
 
ISBN: 9789059729506
Reeks: Oosbreelezing 15
Jaar: 2015
Pagina's: 36
Uitvoering: Paperback
Taal: Nederlands


primi sui motori con e-max

Contact

DSTS / Project W!J
Nieuwe Herengracht 18
1018 DP Amsterdam

Secretariaat:
mw Heleen Ransijn:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+31 (0)20-6235 721