2017: Niet lullen, maar poetsen!

Welkom in dit nieuwe jaar. Namens alle medewerkers van Nieuw W!J wens ik u een gezond en inspirerend 2017. Dat het een jaar mag worden, waarin conflicten vreedzaam en niet met geweld worden opgelost

– nationaal en internationaal. Een hoop die al meteen in de nieuwjaarsnacht door de terreur in Istanbul en het wangedrag tegen politie en hulpverleners in eigen land een rouwrand krijgt.

 

Een ding staat vast: Een ’nieuw wij’ is urgenter dan ooit – in eigen land maar ook wereldwijd. Daarvoor zijn vertrouwen en communicatie nodig. Je leven niet laten leiden door angst en wantrouwen, maar weer open staan voor elkaar. Het zijn cruciale voorwaarden om je veilig en thuis te voelen.

Even naar elkaar op straat glimlachen doet al wonderen. Het is een eenvoudig menselijk afweergeschut tegen agressie en haat, die ons dagelijks via de (nieuwe) media hersenspoelen. Het verlangen om je thuis te voelen in eigen land is groot. Net als de wil van veel Nederlanders om anderen die hier zo’n thuis willen opbouwen te helpen. Ieder van ons kan daaraan meewerken, in zijn of haar eigen omgeving en ook over de grenzen van Nederland heen. En we weten allemaal wat daarvoor nodig is: Niet lullen maar poetsen!

Nieuwwij zal daar in 2017 online en offline aan bijdragen. Afgelopen najaar zijn door de programmamanagers Chantal Suissa en Agnes van der Sluis Nieuwwij-trainers opgeleid, die nu op scholen en in het maatschappelijk veld nieuwe wij-zij-tegenstellingen tegengaan of reeds bestaande spanningen zullen helpen overbruggen.

 

Lees verder op Nieuw W!J

primi sui motori con e-max

Contact

DSTS / Project W!J
Nieuwe Herengracht 18
1018 DP Amsterdam

Secretariaat:
mw Heleen Ransijn:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
+31 (0)20-6235 721